Algemene voorwaarden


1 Algemeen.


1.1 Iedereen die bij http://www.matou-byoux.nl een product besteld, verklaart zich akkoord met onze algemene voorwaarden.
1.2 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen,bestellingen en overeenkomsten van Matou-Byoux. Tenzij Matou-Byoux zich schriftelijk met andere voorwaarden akkoord verklaart. Aan eventueel overeengekomen afwijkingen kan de klant geen rechten voor toekomstige transacties ontlenen.
1.3 De verkoop van een artikel komt tot stand na aanvaarding van de bestelling en de bevestiging via e-mail.
1.4 Artikelen die via overmaking betaald worden dienen binnen een termijn van max. 4 dagen betaald te zijn. Indien na deze termijn geen betaling is ontvangen wordt de bestelling van het artikel ongedaan gemaakt.
1.5 De verkoper kan zonder opgaaf van redenen een order beëindigen of een koper weigeren.
1.6 Op alle overeenkomsten en geschillen tussen partijen is het Nederlandse recht van toepassing.2 Betaling.


2.1 De bij de artikelen genoemde prijzen zijn in euro's en incl. BTW.
2.2 Na een bestelling ontvangt u een bevestiging per e-mail met daarin de totale kosten incl. verzendkosten.
2.3 U kunt betalen met PayPal, Sofort Banking of Ideal. Ook is het mogelijk om via Tikkie te betalen. Stuur een bericht (0616656678) met het artikelnummer dan sturen wij een betaalverzoek. Andere betalingmogelijkheden in overleg Als de betaling door ons is ontvangen,verzenden wij uw bestelling zo spoedig mogelijk. Wij streven ernaar om uw artikel(en) binnen 5 werkdagen ter bestelling aan te bieden bij PostNL of DHL
2.4 Bij vooruitbetaling dient u eerst contact via e-mail met ons op te nemen waarna wij een bevestigingsmail sturen met het over te maken bedrag en onze bankgegevens.3 Verzendkosten.


3.1 Bestellingen worden met PostNL of DHL.de verzonden.
3.2 De verzendkosten zijn in Nederland und Deutschland maximaal 4,00 per pakket ongeacht de grootte van het pakket.
Vanaf 75,00 is verzending gratis
3.3 Bij levering binnen de EU zijn de verzendkosten 9,00 per pakket, vanaf 100,00 is verzending gratis.
Buiten de EU zijn de verzendkosten 15,00 per pakket, vanaf 150,00 is de verzending gratis.
3.4 U kunt tevens uw online-bestelling afhalen op zaterdag in de winkel, u betaalt dan geen verzendkosten4 Levering


4.1 Wij streven ernaar om bestellingen binnen 5 werkdagen na ontvangst van de betaling ter verzending aan te bieden. Matou-Byoux is hiertoe echter niet verplicht. Mochten wij hiervan afwijken om bepaalde redenen dan krijgt u hiervan via e-mail bericht.
4.2 Indien een bestelling bestaat uit meerdere producten is Matou-Byoux gerechtigd deze te leveren in gedeelten. Hiervoor brengen wij geen extra verzendkosten in rekening.
4.3 De verzending geschiedt volgens de AVG voorwaarden (Algemene voorwaarden goederenvervoer) van DHL/ PostNL
4.4 Wij doen ons best om de website up to date te houden,echter kan het voorkomen dat een door u besteld product uitverkocht is. in dit geval nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor onze Michal Negrin klanten: Al onze originele Michal Negrin verpakking is op. Helaas is deze ook niet meer na te bestellen. We verpakken de sieraden in onze eigen mooie doosjes!                                                                                                                                                                                                                                                                                                             5 Retourneren.


5.1 Indien u een product uit onze webshop om welke reden dan ook toch niet wenst af te nemen, dan heeft u het recht om binnen 14 dagen na ontvangst, de koop te ontbinden en het product terug te sturen aan Matou-Byoux met uitzondering voor u speciaal bestelde sieraden.

Retourneren is alleen mogelijk als de koper voorafgaand via e-mail melding heeft gedaan.U krijgt dan via email een bevestiging met onze adresgegevens.
Retourzendingen worden alleen geaccepteerd indien een artikel ongedragen is.
5.2 De koper is zelf verantwoordelijk voor de kosten en het risico van een retourzending.
We gaan er vanuit dat de koper de zending op dezelfde wijze retourneert en waar nodig verzekerd verstuurt. Ook kunt u een retourzending afleveren in onze winkel.
5.3 Als de retourzending in goede orde is ontvangen wordt het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen geretourneerd6 Aansprakelijkheid.


6.1 De sieraden bezitten die eigenschappen die u op grond van de overeenkomst bij normaal gebruik mag verwachten. U bent verplicht de geleverde sieraden direct na ontvangst te inspecteren en eventuele gebreken onmiddellijk te melden. Indien de producten niet beantwoorden aan de overeenkomst, ons daarvan zo spoedig mogelijk en in ieder geval binnen 48-uur na de aflevering, althans nadat constatering redelijkerwijze mogelijk was, schriftelijke motivatie te geven.
6.2 De inhoud van de webshop en overige uitingen van Matou-Byoux is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. We kunnen echter niet uitsluiten dat bepaalde informatie niet juist en/of onvolledig is. Matou-Byoux is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onjuiste of onvolledige informatie, door haar onbedoeld verstrekt. 

6.3 Iedere aansprakelijkheid van Matou-Byoux ten opzichte van de koper is in ieder geval beperkt tot ten hoogste het factuurbedrag dat de koper uit hoofde van de betreffende overeenkomst aan Matou-Byoux verschuldigd is.
6.4 Matou-Byoux is niet aansprakelijk voor de beschikbaarheid van een artikel en voor technische of elektronische fouten van de online-aanbiedingen.
6.5 Matou-Byoux is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen ten gevolge van beeldschermkwaliteit.
6.6 Matou-Byoux is niet aansprakelijk voor onregelmatigheden in een edelsteen,dit hoort bij een natuurlijk product en is tevens de charme ervan.
6.7 Matou-Byoux beeldt de sieraden omwille van de zichtbaarheid op uw beeldscherm niet op werkelijke grootte af. De werkelijke afmetingen van de sieraden worden zo zorgvuldig mogelijk weergegeven in de omschrijving bij het betreffende sieraad. Matou-Byoux is niet aansprakelijk voor afmetingverschillen tussen de foto's en het werkelijke sieraad noch voor meetfouten in de opgegeven omschrijving.


Matou-byoux
Stadsgravenstraat 38
7511 ES Enschede
info@matou-byoux.nl